Opiskelijat tulee nostaa pois köyhyysrajalta

Opiskelijat on ainut meidän yhteiskunnan ryhmä joiden odotetaan ottavan velkaa elääkseen. Ainoat kommentit mitä tähän kuulen on ”kyllä minäkin otin”, ”kävisivät töissä niinku muutkin” ja ”eikai nyt toisen juhlimista tule rahoittaa”.
Onkohan ihan noin.

Opiskeleminen on tärkeä osa aikuistumista, itsenäistymistä, kasvua ihmisenä, mutta myös ammatillista kasvua. Meillä on paljon nuoria, nuoria aikuisia ja aikuisia jotka voivat huonosti. Opiskeleminen on ihan täysipäiväinen työ. Sen lisäksi jos tekee vielä palkka töitä ja yrittää siinä sivussa pitää itsestään huolta, ei taloudelliset ongelmat helpota tilannetta oman perus elämän kattamisessa. Muutoksessa oleva ja raskas elämänvaihe on monelle innostava, mutta myös kuormittava. Ei ihme ettei sitä kaikki jaksa. Kaikki ihmiset on erilaisia ja kaikki ei todellakaan pysty ylisuorittamaan, eikä se ole heidän vikansa! Se on liikaa vaativan yhteiskunnan vika.

Se että meidän maassa on korkeatasoista ja monipuolista koulutusta, tiedettä ja tutkimusta ei ole mikään tyhjästä syntyvä asia. Nämä asiat tarvitsevat tekijöitä ja tekijät tarvitsevat rahaa.
Kaikilla ei ole vanhempia sponsoroimassa, vaan monet joutuvat pärjäämään täysin omillaan jo nuorena. Emme saa antaa eriarvoisuuden periytyä. Opiskelun mahdollistaminen mahdollistaa ihmisen vaikuttamisen oman elämän suuntaan.

Opiskelijat tulee nostaa pois köyhyysrajalta ja nähdä se merkitys, joka heidän tukemisellaan on yhteisen tulevaisuuden kannalta.
He eivät ole vain tulevaisuuden veronmaksajia.
He ovat tulevaisuutta.
Niin se on.

Kuvassa taustalla meidän ihania alumneja rakkaasta ainejärjestö, jotka on opiskelleet suurella sydämellä ja täysiä 🤍

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top