Ehdolla eduskuntaan – Iina Hänninen

Nyt se on virallista. Miut on nimetty eduskuntavaaliehdokkaaksi.

Lähdin ehdolle, koska haluan muutosta. Haluan nuorten, hoitajien, opiskelijoiden ja naisten äänen kuuluviin ja mukaan päätöksentekoon. Muutokset joita toivon, tehdään eduskunnassa.
Haluan politiikkaan empatiaa, inhimillisyyttä vaikeiden päätösten keskiöön. Haluan että pidämme heikommista huolta, kuten lapsista, vanhuksista, sairaista, vähävaraisista ja eritystarpeita omaavista. Haluan tasa-arvoa päätöksentekoon ja muutoksia joilla tavoitamme sen. Haluan yhteiskunnan joka kannattelee itsensä, on vakaa ja kehittyvä. Haluan suojella luontoamme ja ilmastoamme. Haluan panostaa koulutukseen ja opiskelijoihin.

Hoitoalan kriisin ratkaisuun otettiin ensimmäinen askel, kun sopu työehtokiistaan saatiin. Nyt pyörä on pidettävä liikkeessä, jotta alaa saadaan kehitettyä. Isossa roolissa on uudet hyvinvointialueet työnantajina. Hyvinvointialueiden budjetit ovat kuitenkin pahasti alijäämäisiä. Työnantajalla tulisi olla rahaa huolehtia työntekijöistään. Toimivat palvelut, tilat ja työvälineisiin investointi parantaa työoloja. Alueiden rahoitus tulee valtiolta ja siksi siellä tulisi panostaa alueisiin.

Hyvinvointialueisiin panostaminen parantaa myös sen alueen asukkaiden elämää. Sosiaali- ja terveyspalvelut ovat kriisissä. Lastensuojelu on ruuhkautunut, sosiaalityöntekijät ylityöllistettyjä, päivystykset ovat pulassa, hoitopaikkoja ei ole, lapset ja nuoret jäävät vaille psykiatrisia palveluita. Ei voi olla niin, että vain ne joilla on rahaa ostaa yksityisiltä palveluita saavat hoitoa. Oikeus hoitoon tulee turvata kaikille. Hoitajapulan ratkaisun lisäksi on tärkeää panostaa asiakkaiden ja potilaiden saamaan hoitoon ja palveluun.

Yhteiskunnan kehittymisessä, työllistymisessä ja hyvinvoinnissa on tärkeässä roolissa myös koulutus. Koulutusjärjestelmää tulee kehittää, eikä opiskelijoilta tule leikata enää senttiäkään. Ei voida odottaa opiskelijoiden elävän toimeentulon äärirajoilla ja velkaantuvan. Etenkin ammattikorkeakouluopiskelijoiden ääni pitää saada kuuluviin, koska heidät herkästi unohdetaan. AMK puolelta valmistuu kuitenkin meille erittäin tärkeitä ammattilaisia.

Haluan politiikkaan empatiaa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top